Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Znikające pliki wideo

Problemy z telefonem Nokia E63

Znikające pliki wideo

Postprzez EMK » Śr kwi 07, 2010 11:21 am

Witam! Jestem nowym użytkownikiem nokii e63. Zakupiłem do niej kartę pamięci mikro SD HC 4Gb. Po włożeniu karty na początku telefon w ogóle jej nie czyta ( na karcie grane były już pliki z poprzedniego telefonu i z komputera)ł.. Potem znalazł pliki ale tylko niewielką ich część..
Potem, po przełożeniu karty do komputera okazało się, że w jakiś sposób te pliki zniknęły. Potem zrobiłem format karty i telefon działał dobrze, a teraz wgrałem na niego filmu z tego forum i czasami przy wchodzeniu do galerii musiałem czekać pół minuty, zanim się otworzy. W końcu, za którymś razem nacisnąłem podczas otwierania plików wideo czerwoną słuchawkę, po czym wszystkie filmy zniknęły ??!! W czym może być problem?
Z góry dzięki,i za odpowiedź..
EMK

Re: Znikające pliki wideo

Postprzez Ins » Śr kwi 07, 2010 4:43 pm

Może przeładowana karta pamięci staje się na tyle niestabilna w telefonie, że zwyczajnie gubi dane. Spróbuj ją trochę odciążyć
Ins

Re: Znikające pliki wideo

Postprzez EMK » Śr kwi 07, 2010 4:46 pm

Kartę mam 4GB a zajęte 1.5 Gb Teraz jeszcze zauważyłem, że same znikają mi pliki muzyczne.. Miałem 181 utworów, a teraz włączam odtwarzacz i okazuje się że został 1 utwór.. tak samo było z filmami i dokumentami.. No i jak np. wchodzę w menadżer plików i w kartę pamięci to muszę czekać pół minuty zanim się coś pojawi i w ogóle coś się zacina i muszę wyjść naciskając czerwoną słuchawkę, a potem patrzę a tam nie ma plików..
EMK

Powrót do Problemy