Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Wygaszacz E63

Problemy z telefonem Nokia E63

Wygaszacz E63

Postprzez adi97 » Cz cze 24, 2010 10:31 pm

Witam.
W mojej E63 jest tak że najpierw ściemnia się normalny ekran, później przechodzi w wygaszacz.
I cały czas na tym wygaszaczu z godziną wyświetla. (bez podświetlenia oczywiście)
Podejżewam że przez to bateria szybko siada.

Tak ma być czy można to jakoś skrócić/wyłączyć ??
adi97

Re: Wygaszacz E63

Postprzez Vol » Pt cze 25, 2010 1:53 pm

To jest po prostu wygaszacz ekranu. Możesz zmienić na 'czarną' tapete, jednakże ekran nie będzie wyłączony całkowicie. Możesz ustawić różnice zwłoki między czasem podświetlenia a czasem zwłoki wygaszacza. Regulujesz to za pomocą: Menu :arrow: Narzędzia :arrow: Ustawienia :arrow: Ogólne :arrow: Personalizacja :arrow: Wyświetlacz.

Pozdrawiam,
V.
Vol

Postprzez fireman37 » Pn paź 18, 2010 4:04 pm

Może ja się podłącze do tematu gdyż nie mogłem wcześniej nic na ten temat znaleźć ,a mianowicie mam pytanie czy nie ma opracowanego takiego wygaszacza z zegarem i informacjami o nowych sms czy połączeniach jak było to dostępne w modelu np.N70 ,które tez miało symbiana z tym ze starsza wersję.Próby instalacji tamtego wygaszacza kończą się na niczym.Walory omawianego XXL Large to dużo większe i bardziej czytelne znaki ,które umożliwiały obserwacje bez uruchamiania telefonu.Oczywiście nie był to program który w jakiś wzmożony sposób żarł baterie gdyż wyświetlał się na czarno .
fireman37

Postprzez Dezmo » Pn paź 18, 2010 6:42 pm

@fireman37,
Nie wiem w jakim celu instalować dodatkowy wygaszacz skoro w E63 jest standardowo zainstalowany wygaszacz pokazujący date, godzinę w formacie cyfrowym, polaczenia nieodebrane i wiadomości.
Wchodzimy w Ustawienia> Ogólne> Personalizacja> Tematy> Oszcz.Energii> Data i godzina i dziala.

Pozdro
Wysylam zaproszenia do lockerz. Więcej na www.dezmo87.blogspot.com
Dezmo

Postprzez fireman37 » N paź 24, 2010 1:55 pm

do dezmo ,jedyny cel tego jest taki że byłby wyraźniejszy i bardziej widoczny,nie jestem starym dziadkiem i wzrok mam dobry ale jednak nie da się tego zobaczyć bez brania telefonu do ręki i oglądania wyświetlacza .Na tamtym co miałem w N70 widać było z daleka.Ale skoro nie ma widocznie nikomu nie było to potrzebne.A moje prosby to dlatego że miałem tamtem XXl Large i bardzo mi się sprawdził gdyż jest bardzo widoczny.
fireman37

Powrót do Problemy