Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

WiFi

Pytania do telefonu Nokia E63, czyli z serii jak to zrobić?

WiFi

Postprzez xrated » Pt lip 24, 2009 12:51 pm

Witam,
od kilku dni posiadam tel. e63 wiem ze posiada on funkcję WiFi lecz niewiem jak ja uruchomic.Proszę o podpowiedz:)
xrated

Re: WiFi

Postprzez nokia-fan » Wt lip 28, 2009 8:05 am

Wybierasz najpierw Menu -> Łącza -> Mndż. poł -> Kreator WLAN - tutaj Twój telefon powinien zobaczyć dostępne w tym momencie sieci bezprzewodowe. Na liście znajdujesz tą, z której chcesz skorzystać, wybierasz Opcje -> Rozp. przegląd. internet.. Tutaj powinieneś zostać poproszony o hasło dostępowe do sieci o ile takie jest skonfigurowane.

Trzeba pamiętać, że jeśli sieć ma blokadę na adresy MAC, trzeba również w routerze dodać MAC adres telefonu do dozwolonych.
nokia-fan
Site Admin

Postprzez xrated » Wt lip 28, 2009 9:35 am

Ok dzieki wszystko sie zgadza:)
xrated

Postprzez vtr » N sie 23, 2009 1:07 pm

A czy w miejscach publicznych, takich jak galerie, rynek, czy restauracja, macie problemy z funkcjonowaniem wifi? bo u mnie w takich miejscach to albo w ogole sie nie połacza, a jesli juz to sciagne jedna strone po czym mnie rozłacza. Jest to strasznie denerwujace. Moze mam cos zle ustawione ?
vtr

Postprzez elobartassek » N sie 23, 2009 1:55 pm

Masz wszystko dobrze poustawiane. Po prostu w takich miejscach jest mnóstwo ludzi, którzy w jednym momencie korzystają z internetu, więc sieć jest przeciążona ;) nie ma powodów do obaw ;)
elobartassek

Postprzez suchytwardo » N sie 23, 2009 4:01 pm

Jak i również to że w miejscach publicznych osoby posiadające internet wifi są sprytne i wiedzą na co są narażeni wiec zabezpieczają tak, że telefonem jest sie ciężko połączyć
suchytwardo

Postprzez vtr » N sie 23, 2009 6:47 pm

serdeczne dzieki za odpowiedz :) to w sumie w praktyce rzadko mozna z tego wifi skorzystac :(
vtr

Postprzez elobartassek » N sie 23, 2009 8:13 pm

No w centrum handlowym to nie za bardzo... Ale w knajpie, gdzie jest Hotspot i w domu, o ile masz sieć bezprzewodową, to jak najbardziej ;) To wi-fi w tej nokii jest bardziej po to, żeby wysłać e-maila szybko albo coś sprawdzić szybko nie włączając specjalnie komputera/laptopa... ;)
elobartassek

Postprzez vtr » N sie 23, 2009 8:22 pm

W domu chodzi idealnie :) No własnie korzystam z tego tylko po to zeby własnie sprawdzic autobus, tramwaj czy gdzie jest najblizszy mac, a i to jest czesto w miescie niewykonalne ;p
vtr

Postprzez suchytwardo » N sie 23, 2009 8:49 pm

W niektórych parkach jest darmowe wi-fi u mnie w okolicy jest plac zabaw, park, boisko i tam jest darmowe wi-fi.
No i w domu do takich szybkich sprawdzeń żeby kompa niepotrzebnie nie odpalać.
suchytwardo

Następna strona

Powrót do Pytania