Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

radio z neta - odtwarza tylko z listy

Pytania do telefonu Nokia E63, czyli z serii jak to zrobić?

radio z neta - odtwarza tylko z listy

Postprzez pcdino » N lut 07, 2010 11:00 am

Może już ktoś na ten temat pisał ale ja nie trafiłem więc proszę o pomoc.
mamy wbudowane w naszej tubce radyjko internetowe-ok
ale jak słuchać innych rozgłośni np: http://www.muzyczneradio.com.pl/ (sprawdźcie sami pokazuje:"błąd odtwarzania radia")
byłbym wdzięczny za wskazanie rozwiązania
pozdrawiam dino
pcdino

Re: radio z neta - odtwarza tylko z listy

Postprzez ziomss » N lut 07, 2010 9:28 pm

Za pomocą nokia Internet Radio możemy słuchać tylko tego co jest tam na liście. Inaczej się chyba nie da.
ziomss

Postprzez Hacq » N lut 07, 2010 11:14 pm

pcdino, Próbowałem odtworzyć to radyjko o które pytasz i udało mi się ale tylko jeden kanał. Na tej podstawie mogę stwierdzić, że Nokia Internet Radio odtwarza radia sformatowane w standardzie MP3, w jakim jest tylko kanał LIVE. Reszta jest w standardach AAC. Może jest jakiś inny programik do Nokii, który to odtworzy ale tego już nie wiem.
To jest link do tego kanału: http://stream.muzyczneradio.pl:9900
Gdzie to wpisać chyba nie muszę tłumaczyć skoro już próbowałeś to robić..? :)
A gdzie go znalazłem...? Pobrałem pliczek listen.pls, za pomocą którego odtwarza się to radyjko w wybranym programie i otworzyłem go za pomocą notatnika. Jest tam jedno polecenie w którym odnajduje się adres do którego ma się odwołać dany program i gotowe. To jest właśnie ten adres. :)
Jeśli ktoś wie jak odtworzyć pozostałe kanały to piszcie. Sam jestem ciekawy. :)
Pozdrawiam.
Hacq

Postprzez pcdino » Śr lut 10, 2010 8:58 pm

dzięki za pomoc zaraz to sprawdzam chyba właśnie o to mi chodzi
pcdino

Powrót do Pytania