Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Problem z połączeniem USB

Problemy z telefonem Nokia E63

Problem z połączeniem USB

Postprzez TityBoy » Pt cze 04, 2010 8:41 pm

Witam to mój pierwszy post niestety od razu problem :(
A więc mam moja E63 już jakieś pół roku lecz irytował mnie brak kabla USB i karty pamięci ,po takim czasie znudziły mi się standardowe tematy telefonu wiec postanowiłem je zmienić jak się dowiedziałem trzeba trochę pokombinować z certyfikatami i z hacować telefon postanowiłem tak zrobić ale potrzebowałem do tego kabla USB wiec popędziłem do sklepu z tel i akcesoriami i kupiłem kabel . Na kompie miałem już zainstalowany pakiet PCsuite bo mam jeszcze Nokie N70 więc podłączam E63 i w tel wyskakuje Wybierz tryb USB : wybieram PC Suite i zaczyna się w kompie coś dziać od razu reaguje PCSuite i instaluje szybko jakieś pierdoły po minucie wykrywa Nokie E63 i mam już wgląd do pamięci tel bo karty nie posiadam szczęśliwy rzucam się na google w poszukiwaniu tematów po 5 min klikam w PC Suite i już nie ma powiązania z telefonem instalowałem różne wersje PC Suite i nic nadal po podłączeniu kabla telefon pyta jaki tryb wybrać ,próbowałem każdego po kolei zmieniałem w ustawienia ,przywracałem fabryczne ustawienia i nic PC Suite nie wykrywa Nokii macie jakieś pomysły ??
Sorki ,że tak dużo pisałem ,ale jestem zły bo mam już certyfikat i tematy i program HaloOX2 a komputer nie wykrywa telefonu :(
TityBoy

Re: Problem z połączeniem USB

Postprzez Dezmo » Śr cze 09, 2010 2:57 pm

Na kilku forach widzialem podobne tematy i z tego co pamiętam wszystkie byly bez odpowiedzi. Dziwna sprawa z tym USB. Tylko jedna myśl przychodzi mi do glowy.
Menadzer urządzen> Kontrolery glownej magistrali szeregowej> Glowny koncentrator USB> Zarzadzanie energią

We wszystkich portach USB odfajkuj opcje Zezwalaj komputerowi na wylączanie tego urządzenia...

NIe wiem czy to pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi.

PS Jak to nie zadziala to spróbuj na innym komputerze. Może to wina kabla
Wysylam zaproszenia do lockerz. Więcej na www.dezmo87.blogspot.com
Dezmo

Powrót do Problemy