przez daron64 » Pn lut 28, 2011 12:42 pm
Jesli chodzi o kopie zapasowa to rozumiem ze masz nokia pc suite lub ovi suite? Jesli tak to po podlaczeniu telefonu jak odpalisz nokia pc suite(ja akurat z niego korzystam)wsrod ikon po prawej stronie jest ikona ,,kopia zapasowa" jak na nia klikniesz wzskoczy Ci nowe okno, w ktorym wybierasz skopiuj wybrane ... potem wybierasz lokalizacje i robi sie beckup, u mnie trwalo to ok 10minut(malo prrogramow, troche ponad 100kontaktow, sporo esow, malo w kalendarzu, malo muzyki i obrazow) momentami jakby lapal przy robieniu zawieche ale trzeba miec troche cierpliwosci. Po zrobieniu beckapu robisz format. Jak go zrobic masz np.:u nas na forum [url]forum.nokia-e63.pl/kody-symbian-przydatne-t40.html[/url]. Ja jak pisalem do nokii w innej sprawie to format kazali robic kodem *#7370# po jego wpisaniu poprosi o kod(standardowo 12345) telefon sie restartuje, ustawienia wpisujesz od nowa(kraj, data, godz). Potem podlanczasz telefon i po odpaleniu nokia pc suite tam sobie cos porobi i u mnie musial cos dodatkowo zainstalowac na tel(patrz na tel bo czesc czynnosci robionych przez komp trzeba potwierdzac a nie zawsze podswietla sie wtedy tel) jak juz masz podlaczony klikasz znow na ikone kopia zapasowa tylko wybierasz Przywroc wzbrana.. i sobie przywraca(u mnie trwalo ciut ponad 10min) wyswietla sie komunikat ze tel sie zrestartuje(trzeba potwierdzic na tel) robi sie restart i tyle. Przed formatem wyjmij karte pamieci(ja jeszcze sim wyjmuje). Gdy pisalem do nokii to kazali przy przywracaniu kopii odznaczyc ,,Ustawienia, pewnie dlatego ze moze byc cos w nich pop*** ale to mozesz sprobowac z ustawieniami przywrocic a jak lipa to wtedy bez. Poza tym beckup nie przywraca wszystkiego, np.: mi przywrocilo nie wszystkie obrazy, programy(opera i explorer nie a task man tak), muzyke cala, mialem zmienione ikony to ich nie przywrocilo, natomiast kontakty, esy i kalendarz przywrocilo. A jesli format w Twoim przypadku nie pomoze to trzeba by sprobowac wgrac soft od nowa(tu juz nie pomoge). Jesli sie za mocno rozpisalem to sorry, ale skoro piszesz, ze jestes zielony chcialem byc w miare dokladny. Daj znac jak Ci poszlo. Pozdrawiam
Alc:ot311, 735i
LG:ku311,990i
Mot:v360,c601,e398
N:3210,3310,3510i,6030,6100,6230i,6288,6310i,6610i,6630,7610,e63,
n70,n73,n95,n-gage(qls)
Sag:5-2,6-2
Sam:C100,e250,d500,d600e,732wave
Sie:c35,ax72
SE:j220,t610,k850,w850,p990i