Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Potrzebne opinie Prosze :)

Zastanawiasz się nad kupnem telefonu Nokia E63? Masz wątpliwości czy go wybrać? Ten dział jest dla Ciebie!

Potrzebne opinie Prosze :)

Postprzez beka1990 » Wt mar 23, 2010 8:13 pm

Na początek witam wszystkich gdyż jestem nowy na forum.

I niestety od razu mam do was proźbe. Mianowicie za 2-3 dni stanę przed wyborem nowego telefonu i strasznie korci mnie E63. Z racji tego bardzo się cieszę że trafiłem na to forum poświęcone tylko temu modelowi. Moje pytanie to jak ten telefon się sprawuje czy jesteście z niego zadowoleni o jego funkcjonalność czy symbian nie muli po kilku miesiącach użytkowania itp. No i przede wszystkim jak wypada qwerty czy jest w miare wygodna i czy ladwo do niej przywyknać pisząc sporo smsów.

Wiem że każdy z was posiada E63 lecz proszę o obiektywne a nie subiektywne opinie :)

z góry wielkie dzięki.
Marcin
beka1990

Re: Potrzebne opinie Prosze :)

Postprzez Dezmo » Pt mar 26, 2010 7:12 pm

Ja też jakiś czas temu mialem taki dylemat. Czy E63 z qwerty i symbianem w wersji S60v3 czy moze jakis telefon z Windows Mobile. Z uwagi na to, że wczesniej mialem Windowsa (baterię ladowalem codziennie) chcialem spróbowac czegoś nowego. Z telefonu jestem bardzo zadowolony. Po odpaleniu systemu masz wolne okolo 74 mb pamięci RAM więc o muleniu nie ma mowy. Softu na tę wersję symbiana jest dużo więc jak ktoś lubi bawić się aplikacjami to będzie mial co robić.
Jeśli chodzi o funkcjonalność i wykonanie to też musze postawić + dla mojej Nokii. Klawiatura dla osoby z wilkimi paluchami może sprawiać problemy przy pisaniu smsów, ale chyba nawet ktos taki po jakimś czasie może się przyzwyczaić. Jak dla mnie to super sprawa. Zawsze można coś w wolnej chwili napisać w Wordzie gdy nie ma się kompa pod ręką. Mimo plastikowej obudowy telefon okazal sie wytrzymaly. Upadek z okolo 1,5 metra na terakotę nie zrobil na telefonie wrażenia (na mnie zrobil:)) Z przydatnych rzeczy jest jeszcze latarka. Przytrzymujesz spacje i wlaczasz tym flesza. Fajna rzecz w awaryjnych sytuacjach. Jedyny minus to aparat. Robi slabe zdjęcia, ale jak na 2.0 MP ujdzie.
Ja mam telefon prawie rok czasu więc mam starego softa, a podobno w nowych występują jakieś opóźnienia w odbieraniu polączeń i niespodziewane zwiechy. Jednak chyba da się cos z tym zrobić.
Telefon jak najbardziej polecam. Mój znajomy ma E71 to nie jest z niego zadowolony. Naprawial już glosnik i mial problemy z softem. Znikajace kontakty i tym podobne historie.
Napisz co wybraleś.

Pozdrawiam
Wysylam zaproszenia do lockerz. Więcej na www.dezmo87.blogspot.com
Dezmo

Re: Potrzebne opinie Prosze :)

Postprzez adaMO » Śr maja 19, 2010 11:18 am

beka i co kupiłeś tą Nokie E63 ,jestem ciekaw Twojej opinii , sam zamierzam go kupić , ale chce zapoznać się z opinią większej liczby użytkowników .
adaMO

Powrót do Porównaj telefon nokia e63 z innymi