Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Nie wskakuje menu

Problemy z telefonem Nokia E63

Nie wskakuje menu

Postprzez Dzimi » So kwi 17, 2010 2:21 pm

Witam, mam taki problem, mianowicie co jakiś czas muszę restartować telefon poprzez wyłączenie go, ponieważ co jakiś czas nie ładuje mi menu, po wciśnięciu tego klawisza zostaje mi na głównej stronie (menu szybkie) i nie pokazuje nic i też nie reaguje.
Dzimi

Re: Nie wskakuje menu

Postprzez Dezmo » So kwi 17, 2010 2:52 pm

Wpisz w telefonie *#0000# i podaj wersję softu. Czy instalowales ostatnio jakieś aplikacje które spowodowaly taki stan rzeczy, czy dzieje się to od nowości?
Wysylam zaproszenia do lockerz. Więcej na www.dezmo87.blogspot.com
Dezmo

Postprzez Dzimi » So kwi 17, 2010 3:02 pm

jedynie co zostało zainstalowane w tym telefonie to PLUSGG i nic więcej, a po kombinacji jaką dałeś jest napisane to
400.21.013
22-10-2009
RM-437
NOKIA E63-1 (307.03)
Dzimi

Postprzez Dezmo » So kwi 17, 2010 6:10 pm

Masz zainstalowany nowy czytaj wadliwy soft. Nie jestem pewien czy dostępna jest już aktualizacja oprogramowania bo w tym wypadku chyba jedynie to pozostaje. Ewentualnie ktoś pisal o możliwości downgrade'u do starej wersji jednak nie znam szczegolow.
Najlatwiej bedzie zainstalować na komputerze PC Suite, podpiąć E63 i zaktualizować oprogramowanie (dobrze mieć naladowany porządnie telefon) Jeśli oddasz telefon na serwis, oni zrobią to samo więc wybór należy do ciebie.
I jeszcze jedna rzecz. Czy używasz karty pamięci? Jeśli tak to jakiej pojemności i czy jest mocno zapelniona danymi?
Dezmo

Postprzez Dzimi » So kwi 17, 2010 7:06 pm

na obecna chwile nie używam żadnej karty pamięci, czyli ogólnie co mam w danym momencie zrobić ? ppnieważ jestem laikiem w tych akurat sprawach jeżeli chodzi o jakieś up lub down gready ?
Dzimi

Postprzez Dezmo » So kwi 17, 2010 8:23 pm

Spróbuj zrobić tak, zainstaluj Nokia Pc Suite i podepnij swoją Nokie w trybie Pc Suite. Gdy telefon zostaje wykryty przez program i jesteś podlączony do internetu powinna wyświetlić się informacja o nowym oprogramowaniu. Jeśli nic się nie wyświetli to w programie kliknij plik i wybierz polecenie aktualizacja oprogramowania telefonu.
Dezmo

Postprzez Dzimi » N kwi 18, 2010 10:59 am

ok dzisiaj tak spróbuję zrobić :) i dam znać jakie rezultaty tego były :)

EDYTA:
Więc tak zrobiłem to, ale ponownie wgrałem ten sam system i tą samą wersję i jak do tej pory powtórzyło mi się to tylko raz
Dzimi

Powrót do Problemy