Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Karta Pamięci

Problemy z telefonem Nokia E63

Karta Pamięci

Postprzez glowa91 » Śr maja 05, 2010 8:50 pm

Witam!

Mam pewien problem, otóż niedawno zamieniłem sie telefonami moja 5610 na E63 i chciałem zamienic karte pamieci do E63 i gdy wchodze w Multimedia-> Galeria -> zdjecia, wideo itd to nic mi nie czyta zadnych zdjec i filmów ale gdy wchodze w menadzer plików to wszystko jest ok w czym problem ?
glowa91

Re: Karta Pamięci

Postprzez Hacq » Pt maja 07, 2010 9:48 am

Podłączam się pod pytanie. Też mam ten sam problem. Częściowo rozwiązałem go instalując przeglądarkę Photo Browser (fajnie wygląda tylko trochę powoli ładują się nowe zdjęcia). Ale mam nierozwiązany problem np plików wideo, których też mi nie czyta z poziomu Galerii. No i jednak łatwiej byłoby korzystać ze standardowej Galerii.
W moim przypadku jednak nie wiem jak to się stało. Wszystko było w porządku a nagle pojawił się właśnie ten problem. Już nie pamiętam dokładnie, ale możliwe, że to się stało po tym jak przerzucałem coś z komputera bezpośrednio na kartę, ale ciągle nie wiem w czym tkwi problem.
Będę wdzięczny za pomoc. :)
Hacq

Re: Karta Pamięci

Postprzez Hacq » So maja 08, 2010 10:53 pm

Ten problem miałem już od jakiegoś czasu a dopiero wątek na forum zmusił mnie do tego, żeby znowu nad tym pomyśleć.. :D

Rozwiązałem problem w sposób następujący:
Skopiowałem wszystkie dane z karty pamięci na komputer (żeby ich nie utracić), po czym sformatowałem kartę z poziomu telefonu. tj menu>>narzędzia>>pamięć>>opcje>>format.kartę pam.
Telefon w tym momencie formatuje kartę, tak jakby, pod swoje wymagania, tworząc foldery na zdjęcia, filmy itd.
Przerzuciłem dane z komputera na kartę do utworzonych podczas formatowania folderów i wszystko wróciło do normy. Zdjęcia i filmy są dostępne przez systemową galerię. =)
Widocznie wkradł się jakiś błąd w systemie plików i telefon nie odczytuje ich w sposób prawidłowy.

Pozdrawiam =)
Hacq

Powrót do Problemy