Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Hakowanie E63

Porady i tutoriale dla telefonu Nokia E63

Hakowanie E63

Postprzez suchytwardo » Cz sie 13, 2009 9:54 pm

HelloOX2 jest narzędziem, które shakuje Twój telefon Symbian S60 3rd & 5th w jednym kroku.
Hakowanie oznacza nieograniczony dostęp do plików i folderów systemowych.

Został przetestowany i potwierdzono jego działanie na prawie wszystkich telefonach, włączając najnowsze N86 i N97 oraz oczywiście E63 osobiście testowałem .

Krok po kroku.

Podpisz aplikacje swoim certyfikatem, zainstaluj i uruchom.

Co HelloOX2 robi?

1. Mapuje katalog C:\sys\bin\ na wirtualny dysk
2. Rozpakowuje pliki potrzebne do hakowania na w/w dysk
3. Aktywuje system plików
7. Odmapowuje dysk wirtualny
4. Instaluje root certifikaty
5. Instaluje ROMPatchera
6. Opcjonalnie Instaluje Modo (filemanager by leftup)
8. Koniec!

Strona projektu:
http://helloox2.com

Na stronie jest możliwość wykupienia poprzez PAYPAL (5$) wersji podpisanej aplikacji, przy której nie musimy wyrabiać własnego certyfikatu.

Kod: Zaznacz cały
http://www.sendspace.pl/file/b36e27d2046169871e2f60a
suchytwardo

Re: Hakowanie E63

Postprzez marglcia » So sie 22, 2009 2:54 pm

Witam ;)
Mam zamiar shakować swoją e63 ... ale, że jestem blondi mam parę pytań ;)
Mój certyfikat robi się na imobile i czekam... jeżeli go otrzymam to mam nim podpisać helloOX2 w programie Genial SIS 2.0 i tylko zainstalować potem w swoim telefoniku...? nic więcej? ;) i rozumiem, że potem będę mogła instalować wszystkie aplikacje bez "czepiania" się o certyfikat?
Czy to może w jakiś sposób zaszkodzić mojej komórce? mogę coś tym.. hmm nie wiem ... zepsuć... ? i co z gwarancją potem... czy aby nie traci się gwarancji po shakowaniu telefonu...?
marglcia

Postprzez suchytwardo » So sie 22, 2009 3:23 pm

Certyfikatem podpisujesz zgadza się wrzucasz instalujesz. Po zainstalowaniu wchodzisz w instalacje i jest to jako program z ikonką byczka :P uruchamiasz i sie hackuje telefon trzeba poczekać od 1-10min jeżeli sie będzie dłużej robił należy anulować i ponowić próbę za 2 razem na pewno wyjdzie bo tak miałem.
Z tego co czytałem to od tego nikomu telefon się nie zepsuł co nie znaczy, że tak stać nie może nigdy nie ma 100% pewności.
Gwarancje się traci ale w razie czego można telefon zawsze sformatować i jest jak nowy :)

Ja telefon mam od początku lipca i telefon mam shackowany miesiąc nic nie ruszałem, bo wolałem telefon przetestować i sprawdzić czy nie ma przypadkiem żadnych wad.
Każdy hackuje na własną odpowiedzialność nikt do tego nie zmusza.

Bym zapomniał odpowiedzieć na ostatnie pytanie nie powinien sie pytać o certyfikat bynajmniej instalowałem na shackowanym tyle aplikacji i mi nic nie wyskoczyło tak więc chyba działa ;P
suchytwardo

Postprzez marglcia » So sie 29, 2009 6:23 pm

no i udało się mi w końcu dostać certyfikat (polecam wyrobienie na OPDA ;) ) i shakować moją e63... jak na babe jestem z siebie dumna ;) zresztą wszystko na forum tutaj jest świetnie opisane... więc ciężko o jakikolwiek błąd... ;)
marglcia

Postprzez suchytwardo » So sie 29, 2009 10:54 pm

No wiesz co jaką babę, babę to można mieć w nosie.
Kobietę czy dziewczyną ;p jakby tak spojrzeć da sie to wytłumaczyć jeszcze prościej jak to mówią łopatologicznie, tylko nie wszystkim chce się tak pisać.
suchytwardo

Postprzez lbialy » Śr wrz 30, 2009 12:52 pm

Ehh ja juz nie mam na to sily.. w koncu udalo mi sie podpisac hellooxa2, zainstalowalem bez problemow, moge przegladac pliki systemowe, ale gdy chce zainstalowac jakikolwiek program ktorego nie moglem zainstalowac wczesniej przez blad "ograniczone przez certyfikat" to mam to samo.. chodzi mi o core playera, skyfire i gg. I taka dziwna informacja, wlasnie znalazlem starsza wersje coreplayera 1.24 i zainstalowalo sie. Czy mozliwe jest ze kom zapamietala gdzies w rejestrze po prostu ustawienia o certyfikatach odnosnie tych 3 plikow i teraz nei chce ich zainstalowac?
Pozdrawiam
lbialy

Postprzez marglcia » Śr wrz 30, 2009 1:30 pm

a wyłączyłeś sprawdzanie certyfikatu?
wylaczanie-sprawdzania-certyfikatu-podczas-instalacji-t10.html
marglcia

Postprzez suchytwardo » Śr wrz 30, 2009 4:16 pm

Samo zainstalowanie heloxa nic nie daje jeszcze go trzeba uruchomić po zainstalowaniu. Co z mojego pkt widzenia powinno być zrobione.
suchytwardo

Postprzez lbialy » Pt paź 02, 2009 11:53 pm

sprawdzanie certyfikatu mam caly czas wylaczone, a hellooxa jak mam opdalac? chodzi o tego rompatchera?
lbialy

Postprzez suchytwardo » N paź 04, 2009 6:17 pm

a to juz wszystko masz zainstalowane bo myślałem że zainstalowałeś helloxa ale go w ogóle nie uruchamiałeś.
suchytwardo

Następna strona

Powrót do Porady, tutoriale