Witam serdecznie,jestem nowy na tym forum,czytałem wiele porad i postów na różnych forach i nigdzie nie znalazłem rozwiązania na mój problem i nie mogę sobie już w żaden sposób poradzić więc proszę o wyrozumiałość i pomoc może ktoś pomoże już piszę w czym rzecz.
Otóż nowa nokia E 63 w ogóle nie odnajduje mojej domowej sieci Wi-fi która składa się z rutera D-link DIR 635 i 2 laptopów jeden podłączony kablem drugi poprzez wi-fi zresztą czasem oba pracują często przez wi-fi.Szyfrowanie sieci tryb zabezpieczeń WPA-WPA2.
Próby wielokrotnego konfigurowania punktu dostępowego do sieci WLAN wg. instrukcji nic nie dają.Wprowadzam wszystkie hasła i nic.Wszystko po kolei według instrukcji telefonu bardzo dokładnie i nadal nic
Adres Mac telefonu wprowadzony do ustawień rutera też bez rezultatu. Po prostu ten telefon nie odnajduje tej sieci,gdyby tylko ją odnalazł pewnie nie byłoby już dalej z konfiguracją problemu.A co ciekawe w pobliżu działa wiele sieci bezprzewodowych i zabezpieczonych i telefon bez problemu je wszystkie odnajduje np sąsiada sieć.Z połączeniem np. z niezabezpieczoną siecią też nie było problemu.
Jeżeli ktoś jest wie jak się z tym uporać bardzo proszę o jakiekolwiek porady.Z pozdrowieniami