Forum NOKIA E63

Forum dla użytkowników telefonu Nokia E63. Masz telefon Nokia E63? Forum - porady, tutoriale, pomoc, aplikacje, motywy
Promocja językowa LINGO

Bateria

Pytania do telefonu Nokia E63, czyli z serii jak to zrobić?

Bateria

Postprzez elobartassek » So sie 22, 2009 6:03 pm

Czy nadal trzeba trzymać telefon pod ładowarką 12h przez pierwsze 3 ładowania?
elobartassek

Re: Bateria

Postprzez suchytwardo » So sie 22, 2009 6:31 pm

Nie trzeba bo w naszej noki jest już bateria polimerowa która nie ma pojemności i można ją ładować kiedy, gdzie i ile się chce a ile naładujesz to tyle będziesz miał.
Wcześniejsze baterie litowo jonowe było trzeba formować i było trzeba jej uformować wielkość, ładowność choć w tych nowych samsungach litowo jonowe też można doładowywać i nie trzeba formować . Z niektórych źródeł też dochodzi iż jest wymóg, aby baterie były formowane fabrycznie przez producenta.

Tak więc to nie ma sensu i tracenia czasu na ładowanie tylko łapać i ściągać, wrzucać, słuchać, i dalej korzystać z telefonu :)
suchytwardo

Postprzez elobartassek » N sie 23, 2009 12:00 am

Nawet jeśli po pierwszym ładowaniu telefon mi wytrzymał ledwie 48h (fakt faktem był ciągle włączony Bluetooth, dużo korzystałem z odtwarzacza i wi-fi)?
elobartassek

Postprzez suchytwardo » N sie 23, 2009 8:38 am

Mi po pierwszym i kolejnym ładowaniu tyle samo wytrzymała co i tobie. Mi najkrócej trzymał 8h ale non stop na wi-fi i muzyka leciała, a najdłużej 7dni w tym że leżał i wysłałem sms-ka czy raz zadzwoniłem. Teraz jak już sie nim nacieszyłem częściowo i użytkuje go normalnie kilka sms kilka rozmów trochę muzyki zagram w wolnej chwili ty trzyma mi 3-4 dni .
suchytwardo

Postprzez nokia-fan » Śr wrz 23, 2009 4:29 pm

Warto wyłączyć skanowanie dostępnych sieci wifi - w moim przypadku wydać wyraźne wydłużenie pracy.
nokia-fan
Site Admin

Powrót do Pytania